7. januar 2013

Budapest - Bamako 2013 - Priprave

Jesen je hitro minila. Med nabiranjem donatorjev in sponzorjev za darilca, ki jih bomo razdelili na poti v Bissau, nam je veliko energije pobrala birokarcija. Poleg že v štartu plačane štartnine (150€) in depozita (200€), smo nabavili letalske karte iz Bissaa v Lizbono ter naprej v Benetke (525€), plačali 50€ za FRMSA permit oz. po domače dovolilnica za uporabo CB postaje in SAT telefona. Avtomobilsko zavarovanje za države Mavritanija, Senegal in Gvineja-Bissau (150€). Organizatorjeva zdravstvena asistenca 9€/dan. Trije vizumi so nas pršli "koštat" 180€/glavo. Na grobo povedano, zapravili smo jurja na glavo, pa smo še vedno doma. :)

Cepili smo se le proti rumeni mrzici in sicer v stari Gorici, po baje ugodni ceni 18,90€.

Decembra se je pospešeno začelo delati okoli Unota. Pralnica Ines nam je prijazno poklonila nekaj nerabljenih gum, katere so nam menjali pri vukanizerju S.M. Moto Solkan, medtem ko smo s pomočjo avtoodpada Jung dobili vse dele za našega "brazilskega eksota". Brez tehnične podpore Avtomehanike Leban bi bili mrzli, saj moški del posadke ni ravno od te stroke... :) Menjali smo vse jermene, filtre, olje in zavorne ploščice. Splošno stanje Unota je precej dobro, sicer nič čudnega glede na to, da ima trenutno 41.000km. Mimogrede smo nabavili še strešne sani Fiat Tempre in jih spojili s strešnim prtljažnikom Zastave 128, montirali meglenke in daljinke ter CB postajo.

Menjava manšet

Servis

CB postaja

Pri vulkanizerju

Nad odzivom sponzorjev oz. donatorjev smo bili, glede na čas vsesplošne recesije, zelo presenečeni. Skoraj vsak je pomagal kolikor je lahko, tako smo od Gostola, Just, ŠOUP, NKBM, GE3 in Foto Fantasyja prejeli reklamni material, optika Vatovec je velikodušno prispevala ducat kvalitetnih sončnih očal, Zavarovalnica Triglav nekaj majic in opreme za prvo pomoč, Casino Park pa izdelavo reklamnih nalepk. Veliko posameznikov je samoiniciativno zbiralo in doniralo razne potrebščine, pri tem imamo v mislih predvsem zaposlene v Splošni bolnišnici Franca Derganca. Za žejo je poskrbel Bar Adriatic Solkan, za suho hrano pa Bimed.

Ponovno hvala vsem, ki ste pomagali in stali ob strani! Še posebej Morelu, Poljšotu in Zebri. :)
Kmalu se spet slišimo!

                                                                                                                                                                                             

0 komentarji:

Objavite komentar