5. junij 2011

Škotska 2011, 4.del31.5.
Zjutraj kombi ni hotel vžgati. Na pomoč so nam priskočili nizozemski motoristi z voltmetrom. Prišli smo do sklepa, da je problem v grelnih svečkah oziroma njihovi napeljavi. Kombi smo malo porivali po kampu, pa je vžgal. V upanju, da je težava nastala predvsem zaradi hladne noči, smo GPS usmerili proti otoku Skye. Končno smo dobili, kar smo iskali - Škotsko kot iz razglednice. Otok smo ob obali obkrožili v smeri nasproti urinemu kazalcu in se spet vrnili v bližino Fort Augustusa. Nekje na otoku smo pobrali kanadsko štoparko, katera je dejala, da je bil tekoči dan najbolj sončen dan v zadnjem tednu. O samem Skyu pa raje naj govorijo slike.

Prevoženih 440km, povprečna hitrost 54,8km/h, max. hitrost 96km/h.

Akumulacijsko jezero.Še en grad.

Most na otok Skye.
Večino cest na otoku ima en pas

1.6.
Zjutraj smo se zbudili na parkingu ob jezeru Loch Oich. Kombi spet ni vžgal. Tokrat nam je pri porivanju pomagal Anglež, ki je bil v spremljevalni ekipi kolesarske dirke, ki je potekala iz skrajnega juga Velike Britanije do skrajnega severa. Po dobro opravljenem delu si je prislužil veliko Laško. Po poti smo se ustavili v mehanični delavnici, kjer se je mehanik na elektriko razumel toliko kot jaz, tako da si nismo imeli z njim kaj pomagati. Ta dan je bil edini, ko se dež ni ustavil niti za sekundo. Zato smo jo pičili naravnost v Glasgow, kjer smo prespali in se posušili v študentskem domu.

Prevoženih 216km, povprečna hitrost 53,9km/h, max. hitrost 107km/h.

Avtomehanična delavnica.


Vračanje v Glasgow

2.6.
Popoldne smo kombi s pomočjo Poljakinje, Litvanke in nekega mimoidočega Arabca spet spravili v tek in se začeli uradno vračati domov. Sredi noči smo bili že v Dovru. Prespali smo pred motelom, na rahlo nagnjenem parkirišču.

Prevoženih 781km, povprečna hitrost 82,1km/h, max. hitrost 122km/h.


3.6.
Trajekt je štartal ob 18h, do takrat pa smo poležavali na bližnji plaži. Ob 21h smo pristali v Dunkerqu. Natočil sem nafto, kupil dva Red Bulla in vozil do 8h zjutraj, dokler me malce pred Stuttgartom ni premagal spanec. Na ležišču, ne za volanom.

Prevoženih 794km, povprečna hitrost 80,5km/h, max. hitrost 128km/h.


4.6.
Po treh urah spanja smo se odpravili naprej proti domu. Kombi je tokrat vžgal brez problema, saj se ni imel časa ohladiti. Ob 19h smo po 6430km končno prestopili slovensko mejo. Doma sem zamenjal avto in se odpravil na obalo, ampak to je že druga zgodba.

Prevoženih 676km, povprečna hitrost 90,2km/h, max. hitrost 125km/h.

Zemljevid za lažjo predstavo.

                                                                                                                                                                                             

0 komentarji:

Objavite komentar