5. julij 2012

Budapest - Bamako 2013 - Predpriprave

Kaj je Budapest - Bamako? To je norija, ki vsako leto štarta v Budimpešti in se uradno konča v Bamaku oz po novem v Gvineji-Bissau. Na štartu je vsako leto čez 400 takšnih in drugačnih vozil. Obstajata dve uradni kategoriji in sicer tekmovalna ter turistična. Mi smo seveda izbrali slednjo, tako, da nismo vezani na kontrolne točke in naloge. Naša glavna skrb bo cilj. Rally veliko pozornosti posveti dobrodelnosti saj predstavlja največji dobrodelni rally na svetu, ki vsako leto dostavi na tone humanitarnih pripomočkov najbolj potrebnim območjem.

Zakaj Budapest - Bamako? Prvič sem za tovrsten rally slišal pozimi 2010, navdušenje ni popustilo, zatorej ni bilo druge izbire kot se prijaviti. Zavedam se, da na poti sploh ne bo lepo, veliko bo "porkodijotov" in razmišljanja zakaj mi tega treba je bilo. Vendar trud bo poplačan takoj po cilju in spomini ter izkušnje bodo neprecenljive za celo življenje.

Kdaj je štart? Štart je 25.januarja.2013 v Budimpešti.

In cilj? Če bo vse po sreči 13.februarja 2013 v Gvineji - Bissau.

Kako bo potekala pot?


Zakaj takšna ekipa? Jaz - ker se ne morem upreti kilometrom. Jure - ker doma pozna vse. Nataša - ker takšnih punc ne proizvajajo več.

Zakaj Fiat Uno? Rdečega Unota s 40.000km si je prvo lastil moj dedek, nato oče. Ko sem ga jaz podedoval sem zaradi pomankanja prostora razmišljal o prodaji, nekaj časa sem iskal ljubitelja takšne vrste vozil, vendar zamanj. Če bi ga prodal lokalnim zidarjem za 100€ vem, da se mi bi srce paralo vsakič ko bi ga videl na cesti v vedno slabšem stanju. Zato sem se odločil za rek: "daleč od oči daleč od srca", pa še vsakič ko bom pomislil nanj se mi bo prikazal nasmešek na ustih, saj bom vedel, da je končal legendarno :)


Kakšna je trenutna situacija? Plačali smo 150€ štartnine in 300€ kavcije, katero nam bodo vrnili če bomo pravočasno uredili vse papirje. (cepljenja, vize, dovoljenja)

Lahko pomagam? Seveda! Iščemo:
  • vulkanizerja, ki bi prispeval vsaj štiri nove ali rabljene gume,
  • izdelovalca nalepk,
  • foto studio za tiskanje slik,
  • razne donatorje medicinske opreme, šolskih potrebščin, igrač, oblačil, elektronike itn.
Več info? Na spletni strani http://www.budapestbamako.org/en

                                                                                                                                                                                             

0 komentarji:

Objavite komentar