25. december 2012

Božična Bratislava 2012

Avtor: Tomi N
Sopotniki: Nataša T, Sen, Peter P, Polona C

Zadnjo soboto pred božičem smo s prijatelji in psom želeli preživeti v Mariboru. Kar sram me je, da drugega največjega slovenskega mesta še nisem obiskal. Štart je bil v poznih dopoldanskih urah in do Celja je šlo vse po načrtih. Nakar pa fleš;
"Peter, koliko je do Bratislave?".
-"GPS pravi, da je še slabih 400km".
"Imamo potni list psa?"
-"Da!".
"Alora gremo" :)

Če odštejemo 2uri čakanja v koloni v okolici Dunaja je pot minila precej mirno. Nekaj težav smo imeli z iskanjem hotela, ki sprejme tudi živali, saj smo odšli na pot totalno nepripravljeni, brez nobenih koristnih informacij, še zobne ščetke in hrane za psa nismo imeli :)

Po rezervaciji hotela smo se lahko končno posvetili glavnemu mestu Slovaške. Center je poln stojnic z dobrotami, poskusili smo "cigansko pečenko", klobase in palačinke. Center mesta je sijal v popolnem prazničnem vzdušju vendar neznosen mraz nas je hitro pregnal v Bar Barrock, kjer smo večkrat poskusili slovaško pivo.







Zjutraj nas je presenetilo cca 15cm svežega snega. Odšli smo na Bratislavski grad in uživali ob pogledu na zasneženo Bratislavo. Popoldne pa je že bil čas za vračanje domov. Kratko a sladko. Maribor bo pa počakal na naslednjo priložnost.

Sen uživa na snegu:












                                                                                                                                                                                             

0 komentarji:

Objavite komentar