31. maj 2011

Škotska 2011, 3.del



27.5.
Glasgow dejansko ni nič posebnega. Navadnemu turistu bo za obisk mesta en dan več kot dovolj, če ti ga predstavi domačin pa zgodba popolnoma drugačna. Dan smo preživeli na ulicah in ob ogledu muzeja. Denar nam je v banki, ki je do tujcev prijazna, končno uspelo zamenjati. Zvečer spet nismo pili viskija.

Podzemna v Glasgowu.

Veverica v mestnem parku.


Kelvingrove Art gallery and museum


Klub The Garage.

28.5.
Popoldne smo se odpravili na večdnevni krog okoli Škotske. Med Glasgowom in Edinburghom smo se ustavili še na Bus srečanju, ki nam ga je pred dnevi omenil domačin, vendar smo zaradi slabega vremena hitro nadaljevali proti prestolnici. Edinburgh je popolnoma druga slika kot Glasgow. Izgled centra so nekoliko pokvarili turški, indijski in kitajski lastniki trgovinic s spominki. Zvečer smo prespali tik ob obali, na brezplačnem parkirišču.

Prevoženih 162km, povprečna hitrost 48,1km/h, max. hitrost 102km/h.

Edinburgh.

Obala ob glavnemu mestu.

29.5.
Jutro je minilo v znamenju šopinga v Edinburghu, zgodaj popoldne pa smo se odpravili proti St. Andrewsu, znanemu predvsem po univerzi, kjer sta se med študijem spoznala princ William in njegova svežepečena soproga, ter po porušeni katedrali. Zvečer smo nadaljevali pot v notranjost Škotske, postanek smo izkoristili za ogled gradu in malo naprej od Pitlochryja prespali na počivališču za avtodome.

Prevoženih 234km, povprečna hitrost 49,7km/h, max. hitrost 93km/h.

Podeželje.

St. Andrews.

Katedrala.

30.5.
Cilj dneva je bil Loch Ness, vendar smo se po ogledu destilarne viskija Dalwhinnie odločili malo zaluatati po škotskem podeželju, tako da smo se kar naekrat znašli ob severnem morju naprej od mesta Elgin. Za tem smo se začeli ob Loch Nessu spuščati do Fort Augustusa. Škoti so se dobro znašli s to pošastjo, saj od tega natega živi ogromno kampov, restavracij, tematskih zabaviščnih parkov in muzejev. Je pa jezero vsekakor vredno ogleda. Po dolgem času smo prespali v družinskem kampu na skrajnem jugu jezera.

Prevoženih 288km, povprečna hitrost 61,8km/h, max. hitrost 101km/h.

Grad

Tipično turobno škotsko mestece.

Vožnja na sever.

Ena mnogih destilarn wiskeya.

Severno morje v ozadju.

Loch Ness.

Iskanje pošasti iz Loch Nessa se še ni končalo.

Nekje tukaj naj se bi nahajala

Ruševine grada ob jezeru.



                                                                                                                                                                                             

0 komentarji:

Objavite komentar