22. marec 2008

Azurna obala 2008

V tem potopisu bo pa azurna obala prikazana "skozi vetrobransko steklo".
Na pot sva odšla brez posebnih pričakovanj, hotel sva rezervirala že doma (za šotor je premrzlo), na grobo sva začrtala, kaj bi si rada ogledala in se odpravila. Tukaj se pa začnejo prvi problemi, malo pred Tržičem priklopim GPS, pa me takoj na naslednjem izhodu pošlje iz AC, si mislim ok... že ve kaj dela... se vozimo skozi vasi, naselja, polja, vedno čisto zraven AC, po pol ure pop. in zapeljem nazaj na AC, na naslednjem izhodu pa me spet pošilja z AC... se ustavim, pogledam nastavitve in vidim , da imam vključeno izogibanje plačljivih cest, jao kako sem zgubljen...



Porš


Po rafalu tunelov smo prispeli v Francijo, prva postaja je bil Menton.


Nica

Hotel je bil povprečen, edino kar me je motilo in iz tega razloga v tega ne pridem več je pomankanje parkirnega prostora, 7nadstropji, 100sob in samo 20parkirišč za goste, za silo smo pustili avto na avtobusni postaji in nato iskali parkirišče skoraj eno uro, v bližnjo garažno hišo ga nismo hoteli peljat saj se nam je zdela cena 15€ na noč rahlo pretirana.
Nasledni dan je bil v načrtu Cannes, Vence in Grasse, vreme nam je bilo zelo naklonjeno.


Naslednji cilj je bil Cannes

Prava Azurna obala.



Surferji.

TGV

McDonalds

Carlton, svetovno znana veriga luksuznih hotelov.

Srce Cannesa.

Ljubljana?

Prikupna vasica malce bolj v notranjost, St. Paul de Vence.

Zanimiva arhitektura sredi Nice.


Predzadnji dan je bil v načrtu ogled Monaca, Eze, ter del francoskih alp, zaradi napovedanega slabega vremena sva morala žal alpe odpovedat. Tolažili smo se v Monaku.



Casino Monte Carlo.







Še zadnji pogled na Monako pred odhodom domov.

Tako, izlet se je počasi zaključil, občutki so mešani, vsekakor se je splačalo prit pogledat kje živijo in letujejo milijonarji, vreme je bilo odlično, priložnosti za francosko govorit so bile, za se naredit francoza tudi, vendar v končni fazi je vse skupaj en sam beton, vse umetno, ogromno zastojev, prometa, parkirnega prostora nobenega, da o zasoljenih cenah ne govorim, najverjetneje me azurna obala še dolgo nebo videla. Ali pač :)

Še približne cene (2osebi):
cestnina:80€
hotel:200€
gorivo:110€
+hrana, darila, parkirnina

                                                                                                                                                                                             

0 komentarji:

Objavite komentar